Preview Mode Links will not work in preview mode

greppaUX är podden om UX och bibliotek. 31 avsnitt som spelades in under åren 2019-2020. Vi som står bakom podden är Karin Ljungklint, Kristin Olofsson och Sofia Toivonen - två UX:are och en producent på Chalmers bibliotek och Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande, Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Instagramkontot greppaUX beskriver vår poddresa från start till paus och där fortsätter vi att tipsa, inspireras och förfasas över ux-frågor även efter vi har gjort en poddpaus.

/ Karin, Kristin och Sofia

 

May 28, 2019

I det nionde avsnittet av greppaUX ringer vi upp projektledaren och UX-proffset Sofia Samulesson och pratar Lean UX. Hon ger oss sin syn på en populär metod, som inspirerat många till ett mer lättrörligt utvecklingsarbete.

Vi pratade även om:

  • Hur KIB blev föregångare när det gäller att höja medvetenheten om...


May 9, 2019

Det spännande åttonde avsnittet av greppaUX gästas av den grafiska facilitatorn Terese Ellnestam. greppaUX har idén att skissande och UX är en perfekt kombo. Att skissa idéer, koncept och att prototypa - det ger den bästa förmedlingen av din idé. Och det skapar utrymme för inkludering och den mest användbara...